-->

Generelle fordele og leasing typer

I samarbejde med landets største og mest seriøse leasingselskaber tilbyder vi finansiel og operationel leasing. I det følgende har vi forsøgt, at samle og besvare nogle af de mest gængse spørgsmål vedrørende leasing.

Hvad er leasing?

​Leasing er i alt sin enkelthed langtidsleje af bilen. I stedet for at købe bilen kontant lejer du bilen af et leasingselskab for en given periode til en aftalt ydelse.

Hvorfor vælge leasing?

​Med leasing kan du vælge en fast eller variabel leasingydelse. Det giver dig stor budgetsikkerhed fordi du kender dine omkostninger langt frem i tiden. Leasingydelsen er endvidere en driftsomkostning, der kan trækkes fra i dit regnskab. Momsen kan du modregne i dit momsregnskab. Når du leaser din bil, undgår du at belaste virksomhedens kassekredit i pengeinstituttet.

Ønsker du den optimale form for budgetsikkerhed kan du tegne en servicekontrakt ved indgåelse af din leasingaftale. Servicekontrakten dækker alle eftersyn på bilen og bliver regnet ind i den løbende leasingydelse. Du får altså omkostningen fordelt over dine indbetalinger.

Hvad er operationel leasing?

​Ved operationel leasing omfatter leasingydelsen både den fulde brugsret og et valgfrit antal af de faste omkostninger, der er ved bilen. Det kan f.eks. være omkostninger til service og vedligeholdelse m.m. Ved operationel leasing påtager leasingselskabet sig ansvaret for biles restværdi, idet leasingtageren af bilen blot skal levere bilen tilbage til leasingselskabet efter endt leasingperiode. På den måde slipper leasingtageren af bilen for risikoen ved værditab og har derved større økonomisk budgetsikkerhed.

Hvad er finansiel leasing?

​Finansiel leasing minder på mange punkter om operationel leasing. Ligesom på operationel leasing er det muligt at tilvælge serviceaftale, dækaftaler og garantiforsikringer. Forskellen på de to leasingtyper ligger i restværdien. Ved finansiel leasing skal leasingtageren anvise en momsregistreret køber til bilen efter endt leasing. Idet leasingtageren selv skal anvise en køber af bilen efter endt leasingperiode kan vedkommende have indflydelse på restværdien, og derved også selv justere den.

Flexleasing

​Flexleasing er baseret på, at man kun betaler registreringsafgift for den periode man kører i bilen. Ved flexleasing betales bilens registreringsafgift månedsvis for en ønsket periode. For at benytte sig af flexleasing skal afviklingen ske omkring en leasingkontrakt, og i samarbejde med et leasingselskab. Hos os vil dette ske via A-Leasing, AL Finans, Carta, Santander, Ikanobank.

I det følgende forsøger vi at give svarene på de oftest stillede spørgsmål der er til flexleasing

Hvad er fordelene ved flexleasing?

​Ved flexleasing har man en væsentlig mindre kapitalbinding, typisk ca. 50% af den danske markedspris. Da der ved brug af flexleasing ofte er tale om meget specielle biler, vil disse også være lettere at omsætte efter endt brug, da bilen stadig er uden registreringsafgift og kan sælges i udlandet, hvor der er et større køberklientel. Bilen vil til enhver tid senere kunne indregistreres på danske eller udenlandske nummerplader, hvis man ønsker det. Flexleasing er mest velegnet til premiumbiler og eventuelt biler man ønsker at bruge for en periode. Det kunne for eksempel være en cabriolet til brug i sommermånederne. Flexleasing er også fordelagtig til en udlænding, der er ansat i en dansk virksomhed for en periode.

Hvem ejer bilen?

​Bilen indregistreres med leasingselskabet som ejer og leasingtager som bruger.

Hvad sker der ved aftalens udløb?

​Der er to mulige scenarier.

Uden anvisningspligt: Leasingselskabet overtager bilen efter endt leasingperiode. Leasingformen kaldes operationel leasing.

Med anvisningspligt: Leasingselskabet kan ved udløb af kontrakten bede leasingtager anvise momsregistreret køber af bilen. Leasingformen kaldes finansiel leasing.

For begge aftaler gælder at aftale om forlængelse kan indgåes med leasingselskabet.

Hvad koster registreringsafgiften?

​Den periodebetalte registreringsafgift betales på brugte biler med 0,5% (bilens alder over 36 måneder) eller 1% (bilens alder 3-36 måneder) pr. måned af bilens totale vurderede registreringsafgift, samt en forrentning af den tilbageværende ikke betalte registreringsafgift. Derudover skal omkostninger til etablering af leasingkontrakten, satellitovervågning samt forsikringserklæring afholdes af leasingtager. månedlige ydelse efter behov.​

​Deleleasing

I takt med at leasingmarkedet vinder stadig større udbredelse stiger også efterspørgslen på varianten deleleasing - også kaldet splitleasing. Deleleasing er en løsning, hvor bilen deles ud på to leasingkontrakter. En til privatpersonen og en til firmaet. Ydelserne fordeles mellem de to parter efter forholdet mellem de private kørte km. og de erhvervsmæssige kørte km.

Udgør privatkørslen fx kun 25 pct. af månedens kørsel, så betaler privatkunden kun 25 pct. af den samlede ydelse. De resterende 75 pct. svarer arbejdsgiveren for. Det medfører endvidere, at ordningen, deleleasing, ikke udløser beskatning af den private kørsel, da det ikke er arbejdsgiveren der stiller bilen til rådighed for dig, men dig selv privat, der har tegnet en leasingkontrakt på bilen. En deleleasing kontrakt omfatter en udbetaling, løbende ydelser (erhverv/privat) samt en restværdi, som bilen indfries til ved kontraktens udløb.

I det følgende forsøger vi at give svarene på de oftest stillede spørgsmål vedrørende deleleasing.

Hvad er deleleasing?

​Deleleasing er en leasingform, hvor udgifterne til en leasingbil deles af to parter. En arbejdsgiver og en arbejdstager.

Hvad er fordelene ved deleleasing?

​Ved deleleasing får du adgang til en eksklusiv bil med en masse udstyr, til en femtedel af prisen i forhold til selv at eje den og du slipper for at betale firmabilskat. For din arbejdsgiver er det også en fordel, idet du betaler din private andel af udgifterne.

Hvad er ulemperne ved deleleasing?

​Hvis du kører mere end ca. 50 pct. privat, er det billigere at eje bilen selv.

Er det rigtigt at man ikke beskattes af fri bil?

​Ja! Ligningsrådet fastslog i 2001, at hvis arbejdsgiver og -tager deleleaser en bil sammen, skal der ikke ske beskatning af fri bil. Forklaringen er, at arbejdsgiver ikke stiller en bil til rådighed for den ansatte, men leaser en bil sammen med den ansatte.

Hvem betaler hvad?

​Udgifter til finansiering, brændstof, vedligehold, service, ejerafgifter og forsikring, fordeles i forhold til de faktisk kørte kilometre - fx. 80/20 pct. fordelt på erhverv/privat. Biler på deleleasing skal føre (elektronisk) kørebog, hvor du ved kørselsstart skal vælge mellem privat- eller erhvervskørsel. Ved dele-leasing kan brændstofkort tilvælges og administreres af leasingselskabet, der fakturerer udgifterne med den reelle fordeling mellem erhvervsmæssig og privat kørsel.

Hvad sker der hvis bilen går i stykker?

Så skal du selv afholde omkostningerne til en eventuel reparation på samme måde, som hvis du havde ejet bilen. Men da den er deleleaset, skal du kun betale din andel af beløbet svarende til 20 pct. i ovenstående eksempler.

Jeg vil gerne delelease i 2 eller 3 år. Er det muligt?

Ja, det kan du, men de fleste deleleasing kontrakter er ofte på 12-24 måneder. Det er også muligt at forlænge aftalen, blot arbejdsgangen er på plads mindst 14 dage før kontrakten udløber.

Hvad sker der ved deleleasing kontraktens udløb?

Arbejdsgiver har pligt til at anvise en tredjepart som køber af bilen efter kontraktperiodens udløb, til den fastsatte restværdi. I praksis kan arbejdsgiveren sælge eller bytte den til en anden bil hos os, og som forhandler afregner vi restværdien med leasingselskabet.

Kan jeg indbetale rest-afgiften ved kontraktens udløb og dermed blive ejer?

Ja og nej. Er leasingkontrakten indgået før L4 er det muligt, at indbetale rest-afgiften og dermed blive ejer af bilen. Er kontrakten indgået efter L4 kan man ikke. Unaset hvad vil det i de fleste tilfælde ikke kunne betale sig. En genberegning af bilens afgift vil oftest give et lavere resultat end den rest-afgift, der ville skulle betales på baggrund af den oprindelige beregning. Dette skyldes at bilens markedsværdi, som afgiften beregnes udfra, i de fleste tilfælde falder hurtigere end den indbetalte afgift på en leasingkontrakt.

Sæsonleasing

For sæsonbiler som for eksempel cabriolet eller SUV kan man med fordel benytte sig af sæsonleasing. Sæsonleasing betyder at bilen kun er indregistreret i de ønskede måneder, for eksempel 6 måneder om året. Typisk vil betalingen forløbe over hele året, men prismæssigt afspejle, at der kun er betalt afgift for et aftalt antal måneder. Sæsonleasing er dermed relevant for cabrioleter og SUV'er, der bruges enten om sommeren eller til vinterbrug. Ved at sæsonlease din bil med et begrænset antal aktive måneder, er der helt nye muligheder for at du kan få din drømmebil uanset årstid.

Kontakt BILBOEL.DK

​Hvis du ønsker at høre mere om at købe bil hos os, er du meget velkommen til at kontakte os via telefon eller e-mail:

Telefon: ​65 33 19 86

E-mail: info@bilboel.dk

Vi har altid mindst 100 biler på lager!

Du er velkommen til at kontakte os på telefon 65 33 19 86 eller e-mail info@bilboel.dk, hvis du ønsker at høre mere om at købe bil hos os, men du er selvfølgelig også altid velkommen til at kigge forbi vores bilhus i Ørbæk. 

Om BILBOEL.DK

Vi har eksisteret siden 1993. Vi har i 2006 bygget nyt firmadomicil med udstilling, klargøring og vaskehal.

​Vurderet 5.0 ud af 5 stjerner på baggrund af 6 anmeldelser på Facebook

Kontakt os

Nyborgvej 27A, 5853 Ørbæk

Hverdage: 08.00 - 17.00